Op 5 juli 2016 is onderstaande informatie verzonden naar belangstellenden die zich hebben ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte blijven van de aanleg van glasvezel in uw omgeving? Schrijf u dan ook in voor de nieuwsbrief van TwenteGlas.

Glasvezel binnen handbereik!

Het is ons gelukt! TwenteGlas heeft in CIF een betrouwbare en solide marktpartij gevonden die het glasvezelnetwerk wil aanleggen in het buitengebied van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser. CIF start daarom na de zomer met de campagne ‘Glasvezel buitenaf’. TwenteGlas helpt CIF daarbij. Ons gezamenlijke doel is dat het glasvezelnetwerk in uw omgeving in 2017 is aangelegd. Dat doel is dinsdag 5 juli bekrachtigd door CIF en TwenteGlas, in aanwezigheid van de betrokken gemeenten.

160705 TG bestuur_edited  160705 TG doek

Wie is CIF?
CIF is een beleggingsfonds dat investeert in telecommunicatie-infrastructuur, waaronder glasvezel. In 2015 is CIF begonnen om glasvezel ook voor het buitengebied toegankelijk te maken. In Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal, Borne, Wierden en Hellendoorn is CIF daar al succesvol bezig. Dankzij CIF is Twente de eerste regio in Nederland waar straks het hele buitengebied gebruik kan maken van het snelle glasvezelnetwerk.

Voorwaarde aanleg glasvezel: vijftig procent deelname
Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is een kostbare operatie, die alleen rendabel is minimaal 50 procent van alle huishoudens in het buitengebied meedoet. Dat is een harde voorwaarde. Wordt die 50 procent niet gehaald, dan blijven we in het buitengebied de komende jaren aangewezen op de koperen kabel, die nu al onvoldoende snelheid, capaciteit en stabiliteit biedt voor het internetverkeer. TwenteGlas en CIF zetten zich de komende tijd in om aan die voorwaarde te voldoen en daarbij kunnen we uw hulp heel goed gebruiken!

Word ambassadeur
Bent u overtuigd van nut en noodzaak van glasvezel in het buitengebied en kunt u mensen in uw omgeving van de voordelen overtuigen? Meldt u zich dan aan als ambassadeur van TwenteGlas. Samen met u maken we ons sterk voor snel internet op het platteland. Uiteraard kunt u daarbij rekenen op ondersteuning van TwenteGlas en CIF. Zo organiseren wij ambassadeursavonden waarin de rol nader wordt toegelicht. Samen maken we ons sterk voor glasvezel in het buitengebied!