X

Laatste nieuws

Glasvezel: na zomer start aanleg

Mogelijk hebt u het al vernomen: nadat de aanleg van glasvezel voor het buitengebied van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser vertraging heeft opgelopen, is het dan nu toch zo ver: nog voor de zomer kunt u zich inschrijven voor een glasvezelabonnement, waarna in september van dit jaar met de aanleg wordt begonnen. Dat betekent dat in de loop van 2018 het gehele buitengebied van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser kan beschikken over snel internet. Graag informeren we u over de afspraken die we met CIF hebben gemaakt.

Nieuw aanbod
CIF legt op grootschalige wijze een glasvezelnetwerk aan in het buitengebied. Na enkele succesvolle campagnes in andere gemeenten, heeft CIF echter een pas op de plaats moeten maken vanwege de aanlegkosten, die in het buitengebied hoger zijn dan vooraf verwacht. CIF betreurt die vertraging, maar komt nu met een nieuw bod en een nieuwe planning. Het nieuwe aanbod is naar onze mening beter dan het voorstel dat er lag. Zo is er niet langer sprake van dure maatwerkoplossingen voor vier procent van de adressen in ons gebied, maar geldt het bod voor álle bewoners van het buitengebied, met uitzondering van adressen met een Ziggo-aansluiting. Bovendien kunt u in het nieuwe bod uw vastrechtvergoeding afkopen tegen een zeer scherp tarief, waarmee u uiteindelijk goedkoper uit bent dat met het vorige bod van CIF.

Vastrechtvergoeding
Het aanbod dat CIF nu doet bestaat uit twee varianten (incl. btw): een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand óf eenmalig 1.600 euro waarmee u de vastrechtvergoeding afkoopt. Deze afkoopmogelijkheid maakt het nieuwe bod naar onze mening aantrekkelijker dan het vorige bod. In plaats van een eeuwigdurende maandelijkse vergoeding, bent u nu namelijk omgerekend na circa tien en een half jaar uit de kosten. De mogelijkheid om die vergoeding af te kopen blijft te allen tijde bestaan, dus ook in een later stadium. Overigens wordt de glasvezelaansluiting alleen tot in huis aangelegd bij bewoners die zich tijdens de vraagbundeling aanmelden voor een abonnement. Bewoners die in een later stadium alsnog willen overstappen op glasvezel betalen bovenop de genoemde kosten een bijdrage van 995 euro plus eventuele meerkosten voor de werkzaamheden. Tijdig inschrijven voor glasvezel bespaart u dus veel geld.

Start inschrijving en aanleg
Voor de zomer wordt de campagne Glasvezel buitenaf afgerond. Als minimaal 50 procent van alle adressen zich inschrijft voor een glasvezelabonnement, wordt al in september begonnen met de aanleg. Het buitengebied van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser beschikt daarmee in de loop van volgend jaar over snel internet.

Informatieavonden
CIF houdt samen met TwenteGlas dit voorjaar informatieavonden over de voordelen en de aanleg van glasvezel. Daarbij zijn ook de providers aanwezig, die u uitleg geven over hun diensten. De uitnodiging hiervoor ontvangt u dit voorjaar van CIF. Wij heten u dan graag welkom, want samen maken we ons sterk voor snel internet in het buitengebied!