X

Laatste nieuws

Voortgang aanleg glasvezel

In juli informeerden wij u over de samenwerking die TwenteGlas is aangegaan met het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) om de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Haaksbergen, Hengelo, Enschede en Losser te realiseren. Daarna bleef het helaas stil. Van uitstel komt echter geen afstel. Wij informeren u daarom mede namens CIF graag over de laatste stand van zaken.

Vraag naar snel internet nóg groter dan verwacht
Onder de naam Glasvezel buitenaf is CIF begonnen met de glasvezelcampagnes in Twente en de aantrekkingskracht is enorm gebleken. De vraag naar een snelle internetverbinding is groter dan CIF van tevoren heeft voorzien. Bovendien komen er aanvullende vragen, zoals bedrijventerreinen en recreatieparken die ook graag aangesloten willen worden op het glasvezelnetwerk. CIF wil daaraan meewerken en gaat in het licht van deze succesvolle glasvezelcampagnes haar organisatie vergroten en inrichten op deze extra vraag.

Startdatum in november bekend
CIF informeert u schriftelijk over de komst van het glasvezelnetwerk in uw omgeving. In november wordt de startdatum bekendgemaakt en ook hierover zal CIF communiceren. Op de website van Glasvezel buitenaf vindt u inmiddels interessante en nuttige informatie per deelgebied. Het gaat daarbij om het deelgebied Haaksbergen – deel Enschede & Hengelo en het deelgebied Losser – deel Enschede & Hengelo. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Glasvezel buitenaf voor de meest actuele informatie uit uw deelgebied. De postcodecheck en de interactieve kaart helpen u te bepalen bij welk deelgebied u bent ingedeeld.